MUSIKPROGRAM

Læs om de optrædende på Samsø Festival 2019

Ann & aberne


Ann & aberne har hoppet. danset og lavet abekattestreger med børn og forældre i mere end tyve år. De er også gamle kendinge på Samsø Festival, hvor deres evne til at sætte fart i fødderne på store og små er almindelig kendt.

Der er tale om en koncert, men ligeså meget om en fælles leg, der indbyder til kreativitet og sætter gang i fantasien.

Det velspillende orkester spiller fed musik, der sætter gang i kroppen og putter et smil på læben – og samtidig fortæller det spændende historier.


Kunstnerens hjemmeside

Anne Dorte & Maria


Anne Dorte & Maria kalder de sig i denne sammenhæng. Det er selvfølgelig Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen, der er tale om – et sprudlende og kraftfuldt, musikalsk makkerpar.

En koncert med Anne Dorte & Maria er samtidig en tour de force i nogle af de mest legendariske pophit i dansk musikhistorie. Fra tiden med Tøsedrengene, med Ray Dee Ohh og fra deres imponerende solokarrierer. De mange, mange velkendte hit suppleres af nye sange fra den velsyngende duo.

Det er nødvendigt at smøre halsen, for det er umuligt ikke at synge med, når det veloplagte band med den velsyngende duo på forscenen åbner låget for nogle af landets allerstørste popskatte.


Kunstnerens hjemmeside

D-A-D

​D-A-D er indbegrebet af dansk rockmusik, og når de spiller på Samsø Festival i er det med et spritnyt album og et spritnyt show på programmet. Kender man lidt til D-A-D’s tidligere programmer, ved man, at det eneste, der kan forventes af et nyt show, er, at det bliver vildt!

Nogle af de fire cowpunkere har klippet håret, siden bandet blev dannet i 1982, men ikke desto mindre har de formået at fornye dansk rock ad flere omgange – og rock er sjovt med D-A-D.

Det er fascinerende, når D-A-D går på scenen, hvordan det er umuligt at holde stemmebåndende i ro, for sceneshowet er imponerende, og både nye og gamle sange er dansk kulturhistorie.

Kunstnerens hjemmeside

Folkeklubben

​Folkeklubben har udgivet sit fjerde album, Sort tulipan, og trioen er igen, igen blevet belønnet med velfortjente stjerner, hjerter og anmelderroser.

Det er stadig Kjartan Arngrims poetiske tekster, der er omdrejningspunktet for den smukke musik, der samlet set formår at løfte sig og tage pusten fra publikum i øjeblikke. Fx i sange som ‘Blomsten og vasen’, ‘Torben Ulrich’ og ‘Fedterøv’.

Det er folkelig, lokal verdensmusik, der fortæller drømmende historier med glimt i øjet.

Kunstnerens hjemmeside

Jacob Dinesen

​Jacob Dinesen brød gennem den musikalske lydmur med en fantastisk kraft i 2016. Siden spillede han for udsolgte huse, og han har efterladt sit musiksultne publikum hungrende efter mere.

Der er utrolig meget rock i Dinesens pop, og man fornemmer den tilbageholdte kraft, der ulmer under overfladen – også når guitarspillet er tilbageholdt, den dybe stemme langsomt bygger op, og tracket venter på at eksplodere.

Når han spiller på Samsø Festival, har den talenfulde sangskriver et nyt hitalbum, Found it, i bagagen, og når publikum har udsigten til Kattegat som bagtæppe, antager Dinesens fuldfede lyd episke dimensioner.

Kunstnerens hjemmeside

Johnny Madsen Band

​Johnny Madsen Band er efterhånden ved at være fast inventar på Samsø Festival – og det er med god grund. Vittighederne er vandede, drinken er sprittet, og musikken er god gammeldaws og ekstremt velspillet rock’n’roll.

Listen af sange, publikum kan synge med på, er lang som æ motorvej. Tænk på 'Æ Møt Her Te' En Bal’ fra de gode gamle dage; 'Udenfor Sæsonen' og 'Checkpoint Charlie' fra dagene i midten; 'Twitter' og 'Godt nyt' fra det seneste album.

Der er garanti for en stor oplevelse på Samsø Festival. Det er Johnny, Knud, Niels og Henrik, og det er beske ballader, blå blues og bersærker boogie.

Kunstnerens hjemmeside

Kalle, Katrine & Mek Peks Abe Tour


Kalle, Katrine & Mek Peks Abe Tour er lig med et sødt, sjovt og crazy musikalsk show for hele familien. Det er to generationer af børneunderholdningseksperter, der står på scenen, så det kan næsten ikke gå galt. Men det gør det nok alligevel lidt.

Kalle Mathiesen spiller og slår på alt, og han vil prøve at slå rekorden for verdens hurtigste trommeslager, spille sange fra Ramasjang-udsendelserne og digte julesange på stedet.

Katrine Bille er især kendt fra Ramasjang-programmerne Lille Nørd og Luk op, luk i.
Mek Pek har sit store Åh Abe- og Habbasut-repertoire at trække på, så der kommer ikke til at mangle hitsange fra de mange børneplader – og så bliver det nok også til et par enkelte løgnehistorier fra barndommen.


Kunstnerens hjemmeside

Kato


Kato er nok det bedst kendte DJ-navn herhjemme. Han har simpelthen formatet til det, og så besidder han en imponerende evne til at begå sig på tværs af genrer og at indgå i samarbejder med en hær af musikalske topnavne fra ind- og udland.

Siden det første store hit i 2007 har Kato lagt navn til en række musikhistoriske bedrifter foruden 40 guld- og platincertificeringer og en bunke priser og statuetter.

Det kræver et ganske særligt talent at kombinere genrer og være nyskabende samtidig med, at alle på dansegulvet har en fest, og Kato besidder dette talent til overflod.


Kunstnerens hjemmeside

Lars Lilholt Band

​Lars Lilholt Band har solgt mere end 2,5 millioner album, og den otte mand store gruppe underholder med så stort et overskud, og den når så langt ud over scenekanten, at publikum uvægerligt bliver en del af den samlede, musikalske oplevelse.

Det er new folk på dansk, det er fornyende, folkeligt og festligt, når Lilholt og band leverer et show med underholdningsværdien i top og musik i særklasse.

De lyse nætters orkester er en institution på den danske livescene, og med kombinationen af numre fra et imponerende bagkatalog og det seneste album, Drømmefanger, har gruppen et fantastisk repertoire at præsentere for Samsøs festglade gæster.

Kunstnerens hjemmeside

Magtens korridorer


Magtens Korridorer har storskrydet sig lige ind i danskernes rockhjerter med gavflaben Johan Olsen i front. Det er blevet til et sandt rockeventyr for musik-Danmarks grimme ælling, der gang på gang har foldet svanevingerne ud med hit som 'Lorteparforhold', 'Picnic på kastellet' og ‘Milan Allé’.

I 2018 udgav bandet sit syvende studiealbum, Halvt til helt, med endnu flere storslåede vingeslag, så der er masser af hit at trække på, når de fem historiefortællende rockmusikere går på scenen.

Der er et nyt album og et nyt imponerende sceneshow i vente, og Magtens Korridorer optræder som sædvanligt på allerhøjeste energiniveau.


Kunstnerens hjemmeside

Marvelous Mosell


Marvelous Mosell er blevet beskrevet som en rappende tidsmaskine, og alle der har lyttet til 80’erne og 90’ernes hiphop, må boppe hovederne i anerkendelse. Det er overraskende dansevenlig musik, suppleret af stærke farver og friske dansetrin.

De klassiske running man-moves er blevet støvet af sammen med campinghabit og guldkæder, men Marvelous himself og producer, Tue Track, formår samtidig at forny de sproglige udladninger over knasende sprøde, dansevenlige beat.

Mosell har uden tvivl lommerne fulde af guld og finanser, men anerkendelse og respekt kan man aldrig få nok af. Find de hvideste sneaks eller dine Handball Spezials frem. Der skal danses!


Kunstnerens hjemmeside

Michael Learns to Rock

Michael Learns To Rock blev dannet i 1988, så når de tre bandmedlemmer med Jascha Richter i front optræder på Samsø Festival, har de en 30 år lang, succesfuld karriere bag sig. Det er med andre ord et erfarent og ekstremt velspillende orkester, der spiller alle klassikerne, men som også byder på nyt fra det seneste album Still.

Det er oprigtig popmusik, båret af stærke melodier med ligefremme tekster, som appellerer til alle. Med ti millioner solgte album på verdensplan er MLTR et af de største internationale navne, der er kommet fra Danmark.

Man fornemmer det usædvanlige sammenhold i den berejste poptrio, når den står på scenen, og der vil uden tvivl være kræs for kendere, og – let’s face it – publikum på Samsø Festival er kendere.

Kunstnerens hjemmeside

The Minds of 99


The Minds of 99 er mildest talt en anmelderdarling – og med god grund. Bandets velspillede, elektriske postpunk-rock leveres ubesværet og med højt teknisk niveau. Musikken suppleres af et underfundigt og til tider eksistentialistisk tekstunivers, der løfter sig til poetiske dimensioner.

Med anden del af den seneste udgivelse, Solkongen, bag sig, har bandet nået nye højder – en stor bedrift, når man husker på bagkataloget af imponerende hit.

Niels Brandt står i front, og hans insisterende, dansksprogede lyrik smyger sig om toner og rytmer. Der ligger en særlig stolthed og kreativitet i den alvor, som de fem barndomsvenner i The Minds of 99 lægger for dagen.


Kunstnerens hjemmeside

MGP


MGP behøver ingen introduktion. Det er børnenes, og det er årets begivenhed i langt de fleste danske hjem – i hvert fald når der er børn i huset.

Ligesom MGP er blevet en tradition, er det også en tradition, at der er underholdning i Rullen på Samsø Festival med det allerbedste fra årets MGP.

Så alle dem, der ikke kan få nok af Lisa & Xenia, Astrid, Olivia, Alma Sophie og de andre MGP-stjerner, kan tage kontrollen på Samsø!


Kunstnerens hjemmeside

Nephew kommer til Samsø​​

Nephew

Nephew er en institution og en favorit blandt publikum såvel som anmeldere. De udgav Swimming Time i år 2000, de brød for alvor igennem med USADSB i 2004, og siden har det regnet med priser og topanmeldelser over dette danske elektrorockband i absolut verdensklasse.

I forbindelse med deres femte studiealbum, Ring-i-Ring, vendte orkestret tilbage til scenen i 2018, og det er ikke nogen overraskelse, at de spillede for udsolgte huse på nogle af landets største spillesteder – og der er fortsat udsolgt på deres store arena-tour.

Derfor er det med stor stolthed, at Samsø Festival kan præsentere de nulevende legender på scenen foran havet. Vi glæder os til at hylde fællesskabet, til fællessang og til at smelte sammen med bandet i sommeraftnen og forsvinde ind i Nephew-land for en stund.

Kunstnerens hjemmeside

Nicklas Sahl

​Nicklas Sahl tegnede sig som det største og klareste stjerneskud på dansk musiklivs nattehimmel i 2018, da han satte karrieren i kredsløb med debutsinglen ‘Hero’.

Det unge poptalent er på hjemmebane, når han spiller på Samsø, hvor han blev opdaget ved en koncert – bare 13 år gammel.

Han lyser op med sin musik og tvinger sit publikum til at se på universet med nye øjne. Det lyder som en garvet hitsnedker på rumrejse mellem planeter, når enkle, velproducerede beats komplimenterer Sahls insisterende guitar og smukt, svævende vokal.

Kunstnerens hjemmeside

Nikolaj & Piloterne

​Nikolaj & Piloterne er endnu en gang gået på vingerne, men heldigvis lander de på Samsø længe nok til at give koncert og til at fortælle historier gennem musikken, som de nu har gjort i 30 år.

Det er et imponerende bagkatalog, det højtflyvende band præsenterer sit publikum for, med sange som ‘Kyssesang’, ’Kommer nok hjem’ og ‘Sidder på en raket’.

Der er aldrig tale om autopilot. Det er straight forward rock, som med førstepilotens rustne stemme og store autenticitet i centrum, komplimenteres af intens backing, der garanterer en sikker landing.

Kunstnerens hjemmeside

Node

​Node er verdensmester i at holde sin egen fest på scenen, og hans unikke afro-poppede gaderap rækker langt ud over scenekanten. Han eksploderede som publikumsfavorit i 2017 med albummet Cambiarme, hvor samtlige numre lå i toppen af Spotifys streaminglister.

Det er moderne verdensmusik, der kombinerer hiphoppens gangsta-attituder med rytmer fra hele verden. Og Node inkluderer også hele verden i sit tekstunivers, der rummer personlig selvindsigt og storpolitiske holdninger.

Når Node spiller på Samsø Festival, repræsenterer han hiphoppens nye lyd, han er en habibi for den digitale generation, og det er imponerende, hvordan festen krydser alle aldersskel.

Kunstnerens hjemmeside

Peter & de andre kopier

Peter og de andre kopier har duplikeret Gasolin og Kim Larsens sange i 25 år, og med publikums konstante deltagelse og opbakning har det været én lang fest at spille boogie woogie på strengelegen og holde minderne og musikken i live.

Peter ‘Kopi’ lyder som Larsen selv, og det velspillende band hylder og løfter loyalt den musikalske arv, som natskjalden efterlod.

Der er nostalgi fra øverste hylde og mængder af uforfalsket, folkelig rock fra ‘Rabalderstræde’ over ‘Langebro til ’Stakkels Jim’. Med mere end 2.000 succesfulde koncerter i bagagen garanterer kopierne masser af succes.

Kunstnerens hjemmeside

Phlake

Phlake har to album bag sig, mere en 150 millioner streaminger, og de har haft så høj radiorotation, at bandets navn er forankret med syvtommersøm i den danske befolknings musikbevidsthed.

Det er gået hurtigt for den energiske duo, der har turneret landet tyndt i den seneste tid. Derfor er det en særlig gave, at de barsler med ny musik. Singleudspillet ’Waited All Summer’ er allerede blevet godt modtaget, og Mads Bo Iversen og Jonathan Elkær leverer eminent, når de er live, med et virkelig velspillende orkester.

Der er en international klang over Phlakes udgave af dansker-R&B. Det er soulet til tider og altid stramt komponeret med perfekte fraseringer. Vi glæder os til at høre velkendte radiohit og til at lade os forføre af nye sange på Samsø Festival.

Kunstnerens hjemmeside

The Powls

The powls er tilbage! Med grovkornet humor og et skarpslebent show, som indkapsler essensen af, hvad de fire besætningsmedlemmer kalder rockcomedy. Det vil sige, at der er fuld fart på musikken, guitaren er skruet op på elleve, og de dødsensfarlige jokes lander som bomber for fødderne af publikum.

I år har de moderigtige kunstnere truet med at blande hjemmekomponerede numre ind i mikset af kopimusik – det er sprængfarligt!

En aften med The Powls giver rig mulighed for at få grinet, danset i bund, og skulle man have stemme tilbage, kan man sagtens skråle den væk i selskab med de moderigtige kunstnere på scenen.

Kunstnerens hjemmeside

Rasmus Nøhr

​Rasmus Nøhr slog sig fast som hele Danmarks glade pizzabud i 2004, og sidste år udgav han sit sjette album, Monas butik.

Det er reflekterende guitarpop, der er varemærket for troubadouren fra Nørrebro. Han skildrer menneskeskæbner på en måde, så alle kan genkende sig selv. Det er nuet og det nære, der definerer os, og Nøhr er en sand mester i at fange øjeblikket og holde det fast.

Der er masser af melodiske ørehængere, velkendte hit at synge med på, og så er der plads til både fest og eftertænksomhed på Rasmus Nøhrs repertoire.

Kunstnerens hjemmeside

Rasmus Walter

​Rasmus Walters populære, rockede guitarpop har for længst taget himmelflugt med hit som ‘Dybt Vand’, ‘Endeløst’, ‘Verden i stå’, og ‘På en dag som i dag’.

Walters nyeste album handler om at stoppe op, og om at finde ud af, hvor man hører til. Én ting er sikker: Han har undet sin rette plads, når han giver koncert på Samsø Festival.

Nu er den modnede og charmerende musiker klar til at indtage verden med sit engelsksprogede udspil ‘Heart of Stone’, og publikum på Samsø er helt klar til at synge med på nye og gamle hit.

Kunstnerens hjemmeside

Skinz

​Skinz brød igennem lydmuren med singlen ‘Jeg har en pige’, og siden har den rappende historiefortæller givet den gas med det ene hit efter det andet.

Der er altid et glimt i øjet, når Skinz tager parforholdet op til overvejelse, når han maler et billede af en aften i klubben, eller når han beskriver følelsen ved det første møde. Ordene flyder frit og ubesværet og tager lytteren med på rejser, hvor situationer og stemninger står knivskarpt. Rytmerne er tunge og trap-inspirerede, men løfter sig i dansevenlige produktioner, der resulterer i tracks med distinkte pop-R&B-fornemmelser.

Fire guldcertificeringer og en platincertificering taler deres tydelige sprog, og der er ingen tvivl om, at Skinz kommer for at holde en fest på Samsø Festival.

Kunstnerens hjemmeside

Sko/Torp


Sko/Torp kan fejre 30 års jubilæum, når de spiller på Samsø Festival. Makkerparret Søren Sko og Palle Torp er veteraner, når det handler om at turnere land og rige rundt fra spillested til spillested, og det kan mærkes, at de besidder både erfaring og spillelyst.

Duoens varemærke er ekstremt veleksekveret poprock med masser af soul og varme, og mon ikke repertoiret kommer til at rumme nogle af Skos fortolkninger fra den seneste udgave af Toppen af Poppen?

Så meget er sikkert … med et nyt album i hånden – det syvende i rækken – og en stribe moderne klassikere i bagagen, er for der for alvor en stor publikumsoplevelse i vente.


Kunstnerens hjemmeside

Superloader feat. Jøden og Dan Hougesen

Superloader spiller hård, uforfalsket rock med masser af tråd, og de har gjort det siden 2014. Så hvordan passer Dan Hougesen og dansk raps notoriske gavflab, Jøden, ind i ligningen? Rigtig godt, viser det sig!

Hougesen slog sit navn fast i bandet Natural Born Hippies, og hans klassiske rockvokal smyger sig om nerven i Superloaders storladne lyd og komplimenterer Jødens dansksprogede rap på forunderlig vis.

Sammen udforsker de tre parter alle krinkelkroge af rockmusikken – med stor respekt for rockens rødder, men også med stor lyst og vilje til at udforske den brede, hæderkronede genre. Vi er klar til et rcokeventyr!

Kunstnerens hjemmeside

Status Quo

Status Quo har rocket over hele verden, og de har givet publikum alt, hvad det ville have. Her er tale om rockhistoriske legender, der med deres klassiske, bluesinspirerede boogierock har leveret hit på hit siden ‘Pictures of Matchstick Men’ i 1968.

Det London-baserede band har tilbragt mere tid på UK Singles Chart end The Beatles – tænk bare på numre som ’Rocking All Over the World’, ’Whatever you want’ og ‘In the Army Now’. Vi ruller om på ryggen og lægger os fladt ned i beundring for mestrene.

Så …! Mine damer og herrer på Samsø Festival … Tag godt imod en rockfest med britisk humor og rutineret, velspillet musik med masser af pigtråd fra de garvede veteraner i Status Quo.

Kunstnerens hjemmeside

Sømændene


Sømændene har krydset de store verdenshave i en år(e)række, og når de har lagt til kaj på Samsø, har det uden undtagelse resulteret i fællessang, fællesskål og fælles fest.

Det folkekære orkester modtog en platinplade for albummet Søforklaringer, en DMA for årets folk-navn i 2013, de er aktuelle med mere af deres eget materiale, og når de ni besætningsmedlemmer krydser landgangen og fejrer orlog på scenen, er de i deres rette element, især på Samsø Festival, så nær ved hav og fadølshaner.

Split bramsejlene, kast anker og overgiv dig til kaptajnen og hans besætning – alt andet er umuligt.


Kunstnerens hjemmeside

Tina Dickow

Tina Dickow behandler temaer som usikkerhed, og frustration i sit musikalske univers, men det foregår paradoksalt nok med en sikkerhed og og et overskud, der cementeres af den tilsyneladende endeløse række af priser, sangerinden har modtaget.

De medrivende og stemningsfulde sange leveres med rutineret, teknisk ekspertise og en autentisk indlevelse, der for længst er blevet et kendetegn for Dickow.

Som en af landets bedst kendte singer-/songwritere tager hun sine lyttere og sit publikum med på en sand dannelsesrejse. Siden det første album i 2001 er det blevet til det ene mere anmelderroste album efter det andet, og hun er på toppen af karrieren, når hun besøger Samsø Festival med fuldt orkester.

Kunstnerens hjemmeside

Thøger Dixgaard

Thøger Dixgaard optrådte på TV2’s Toppen af Poppen, hvor han trak stikket ud på Silas Bjerregaard. Før det har han allerede markeret sig som en del af toppen på den danske popscene med landeplager som ’Blød indeni’, ’Tø mig op’ og ’Former’.

Det er medrivende og opløftende elektropop a la R&B, som man kan relatere til. Hverdagen bliver endevendt i et underfundigt tekstunivers, og det er tydeligt, at Dixgaard har noget at sige til sit publikum.

Kombinationen af funkyness og tilbagelænet følsomhed er en vinderopskrift for den bløde popsanger, der nok skal løfte eftertænksomheden helt op til solskinnet på Samsø Festival.

Kunstnerens hjemmeside

TV-2

TV-2 kalder sig Danmarks kedeligste orkester … hvilket understreger den samtidsrevsende humor, der er blevet kendetegnet for landets mest voksne band, men meget langt fra betegner underholdningsværdien af en TV-2-koncert.

Steffen Brandt og hans kompaner spiller fortsat for udsolgte huse rundt om i landet, så det er med stor glæde, at Samsø Festival ser frem til mængder af tilbagelænede klassikere og den mere rockede og energiske musik fra det seneste album Tæt trafik i Herning.

Det er intet mindre end imponerende, at TV-2 gennem bandets lange karriere har været i stand til at forny sig selv gang på gang, mens det stadig har bevaret sin helt stramme musikalske form. ‘Er vi glade eller hvad?’ spørger de. Svaret er ja.

Kunstnerens hjemmeside

Østkyst Hustlers

Østkyst Hustlers flyttede hiphop fra undergrunden og ud i æteren, så alle, der kunne tænde for en radio i 1996, rappede med på ‘Han får for lidt’.

Siden da har Bossy Bo, Jazzy H og DJ Peyk, dedikeret deres musikalske karriere til at holde fest sammen med publikum. Et funky liveorkester, ledet af Peter Düring, leverer de strammeste beats og den mest løse stemning i allerbedste hustlerstil.

Det er ikke bare bla, bla, bla … Det er humoristisk ordekvilibrisme, og der er nye tracks at glæde sig til på Samsø Festival, men også masser af danske rapklassikere at trække på for de drevne musikere, der altid er oppe på det buggedibeat.

Kunstnerens hjemmeside

ÅBNINGSTIDER

Adresse:
​Samsø Festival Forening
​Strandskoven 7C
​8305 Samsø
​info@samfest.dk

CVR: 17 87 79 84

Telefon: 86 59 18 15
Besvares så vidt muligt dagligt
09.00 - 18.00
Kontoret:

Fredag 10.00 - 15.30

GLEMTE SAGER

Skulle du være så uheldig at mistet nogle ejendele på Samsø Festival, så bliver alt hvad vi finder indleveret til politiet på Samsø. Politiet kan kontaktes på 8792 1448.​