MUSIKPROGRAM

Vi offentliggør løbende optrædende på Samsø Festival. De første navne er allerede på plakaten!
​Endelig spille-tider for de enkelte Bands offentliggøres Skærtorsdag i Sejlerstuen Ballen Havn og her på hjemmesiden

Thomas Helmig

Thomas Helmig behøver ingen introduktion, men han skal selvfølgelig have en alligevel.

Siden gennembruddet i midtfirserne har Thomas formået at bevare nerven i sin musik, samtidig med at det musikalske udtryk har udviklet sig undervejs. Det er han blevet belønnet for med flere Danish Music Awards end nogen anden kunstner.

Og han har det stadig … Et rekordtstort publikum og et enigt anmelderkorps har tildelt Thomas topkarakterer for hans seneste koncerter – så Samsø Festival kan roligt glæde sig til at genopleve gamle perler og funklende nye hit.

Kunstnerens hjemmeside

Johnny Madsen Band

Johnny Madsen er en gammel kending – også på Samsø Festival – og gang på gang har han tryllebundet publikum med fatastiske sange, uforlignelig musikalsk energi og masser af vandede vittigheder.

Musikken er som altid fejlfrit leveret, og nu kan multikunstneren også levere shampoo til træt og viljeløst hår. Mon ikke publikum kan forvente en slet skjult reklame for Madsens beauty-produkter mellem numrene?

Det fire mand store band spiller tidløs, fejlfri rock’n’roll. Deres koncerter er legendariske, de har høstet et utal af topanmeldelser, og så er bagkataloget spækket med uopslidelige klassikere.

Kunstnerens hjemmeside

Carl Emil Petersen

Carl Emil er måske bedst kendt som frontmand og sangskriver for gruppen Ulige Numre, men nu er det unge talent albumaktuel med soloprojektet Natradio, som har modtaget stor anmelderros.

De smukke sange er på en gang poetiske, intense og dybfølte, men de er samtidig iørehængende med masser af sans for fremadskridende melodier, gode omkvæd og god, gammeldags, romantisk rock.

Det er uforfalsket og ærligt befriende, når Carl Emils lyriske talent går hånd i hånd med stilsikre musikproduktioner. Det virker oplagt, at Carl Emil har en strålende karriere foran sig. I hvert fald tør vi godt garantere en stor koncertoplevelse på Samsø Festival.

Kunstnerens hjemmeside

​Burhan G

Burhan har en stemme som ingen anden, og alle kender den. Han hører til i dansk musiks absolutte topklasse, hvilket giver sig til udtryk i de mange platinplader, den kantede sanger med den fløjsbløde stemme har modtaget.

Som den pop- og R’nB’-stjerne han er, går Burhan på scenen med et håndplukket orkester, der danner en energifyldt, musikalsk ramme om den lange række af hit, han byder på. Tænk bare på numre som ‘Kalder mig hjem’, ‘Jeg vil have dig for mig selv’, ’Mest ondt’, ‘Tættere på himlen’, ‘Karma’ og ikke mindst ‘Lucy’.

Den følelsesladede sanger nåede ud i alle stuer, da han deltog i Toppen af Poppen i 2017, men med hele syv velproducerede studiealbum bag sig, kan han roligt lade musikken tale for sig selv – og lade alle andre nyde den.

Kunstnerens hjemmeside

​Foto: Morten Rygaard

​Jonah Blacksmith

Jonah Blacksmith er trods det internationalt klingende navn udsprunget af Thy, og det syv mand store orkester udtrykker forkærligheden for de store vidder og den nordatlantiske horisont. Thy har sat sine spor. Men den engelsksprogede og folk-inspirerede musik gør sig lige så godt i Vancouver som Vanløse.

Gruppen optræder i en hjemlig og varm atmosfære, og de udtrykker samtidig den dobbelthed, som ligger i de ting, man er rundet af, dem man elsker, og frygten for at miste sig selv og hinanden.

Det er musik til alle aldersgrupper og alle egne. Med udgangspunkt i det personlige viser Jonah Blacksmith, at vi alle – over hele kloden – udfordres af de samme ting og glædes over det samme.

Kunstnerens hjemmeside

​Hjalmer

Hjalmer er blandt de mest funklende stjerneskud på den musikalske nattehimmel. Med ep’en ‘Skabt til at være ung’ viser det unge talent, at han skal tages alvorligt.

Nogle af branchens største navne har bidraget til Hjalmers succes. Bl.a. Thor Nørgaard, Mads Møller, Lasse Lyngbo, Shaka Loveless og Rune Rask. Men guitaren, stemmen og ikke mindst den musikalske indlevelse er hans egen, og det mærker man tydeligt.

Sproget er dansk, melodierne er folkelige, og situationerne er velkendte. Med tematikker, der kredser om det at være ung, om sorg og om glæde. Det er eftertænksomt, og også lige til at synge med på.

​​

Kunstnerens hjemmeside

​Danse Med Drenge

Danser Med Drenge har masser af erfaring at trække på med mere end 700 koncerter bag sig. De har faktisk så meget erfaring, at de nu er klar med et 25 års-jubilæumsalbum. Og helt i bandets humoristiske og samtidig tænksomme ånd hed det nye singleudspil ‘Hun har fyret dig’.

Der er selvfølgelig også masser af de gode gamle at glæde sig til. Tænk bare på ‘Hvor længe vil du ydmyge dig’, ‘Er der nogen i himlen?’, ‘Rejs dig op og kom videre’, ‘Kære lillesøster’, ‘Læn dig tilbage’ og mange mange flere.

Publikum vil helt sikkert tage godt imod Rie Rasmussen, Onkel Stanley, Klaus Kjellerup og alle de andre, når Danmarks bedste liveband går på scenen.

​​

Kunstnerens hjemmeside

​Søren Huss

Søren Huss har I mange år været garant for nærværende og smukke, musikalske oplevelser – både på plade og som livekunstner. Han skabte sit navn som frontmand i gruppen Saybia, men siden solodebuten Troen & ingen fra 2010 har han været en fast klippe af veludført musikhåndværk.

Med udgangspunkt i en unik stemme og tekster, der skærer ind til benet, tager Huss den danske sangskriver-tradition op til fornyet overvejelse med en enestående sound og med sit helt eget udtryk.

Gæster på Samsø Festival kan glæde sig til at opleve en af dansk rock- og popmusiks mest udtryksfulde stemmer.

​​

Kunstnerens hjemmeside

​Ude af Kontrol

Ude af Kontrol hører til blandt de nye i dansk musik, men de har vokset sig store med imponerende hastighed. Deres dansevenlige, digitale rap- og -bouncemusik appellerer stærkt til deres ligesindede, og dem har de mange af.

Der har været mange drengerøve i dansk musik gennem tiden, men Ude af Kontrol tager prisen som de største. Munken, Englando og Balken er helt sig selv, og det er deres mange fans også.

Det er rene energiudladninger, som leveres, når det farverige univers rulles ud, og Ude af Kontrol laver show – helt på omgangshøjde med publikum.

Kunstnerens hjemmeside

​Sonja Hald

Sonja Hald er, hvis man skulle være i tvivl, et bandnavn, der dækker over fem dygtige, mandlige musikere fra det danske midtland. Frihed er nøgleordet i deres drilske, livskraftige og dansksprogede indierock, hvor teksterne bobler af overskud og omtanke.

De poetiske tråde peger tilbage mod navne som C.V. Jørgensen og Eik Skaløe, men musikalsk er gruppens sound moderne, rocket og ren med inspiration fra folk og country.

Bandet har været på tur med en række af dansk musiks toporkestre – såsom Folkeklubben, Magtens Korridorer og Kim Larsen – siden de vandt P3’s Karriekanonen i 2014. Der er saft og kraft i deres liveoptræden, hvor publikum kan forvente en overmåde underfundig, eftertænksom og velspillet oplevelse.

Kunstnerens hjemmeside

​Sort sol

Sort sol er ikoner for mange danskere, fordi deres plads i den danske punk- og rockhistorie er så enestående. Da albummet, Stor langsom stjerne, udkom i 2017, var det ikke mindre end 40 år efter, gruppen blev dannet. Dengang under navnet Sods.

Nu har Sort sol slået fast med syvtommersøm, at de i den grad stadig er dansk rocks farligste orkester. De er kompromisløse i deres musikalske tilgang, og de blander elektroniske elementer med rock uden at lefle for tidens radiovenlige tendenser på det seneste album.

Når Steen Jørgensen, Thomas Ortved og Lars-Top Galia optræder, viser de sig igen som dansk rocks sande mestre, der gnidningsfrit kombinerer nye toner med skrålende og flænsende gamle hit. Sort sol på Samsø Festival … Det bliver episk.

Kunstnerens hjemmeside

​Birthe Kjær

Birthe Kjær er en kæmpe! Selvfølgelig ikke i fysisk forstand, men i den position hun indtager i dansk musik. Der er næppe nogen anden musiker, der danner bro mellem generationerne som Birthe Kjær. Alle danskere – unge som gamle – kender hendes navn, og på den måde er hun den største.

Det er swing, evergreens og pop – genrer der ikke burde appellere til alle, men gør det, når de udføres af Danmarks største diva. Musikken strømmer med et fantastisk overskud fra den erfarne sangerinde, og den leveres med uimodståelig charme og smittende glæde.

Der er sommer og sol, når vi maler byen rød med Birthe Kjær på Samsø Festival.

Kunstnerens hjemmeside

​Hvide løgne

Hvide løgne dyrker det allerbedste fra dansk musik i 80’erne og 90’erne. Det er fem superrutinerede musikere, der ikke bare spiller til hele teltet gynger, men som også sørger for, at festen konstant er på sit højeste.

Kan du huske dengang med Ray Dee Ohh, Rocazino, Dodo and the Dodos og alle de andre? Hvide løgne kan, og de har valgt de største hit, så alle kan synge med.

Tidens gang har for længst klassificeret de mange ørehængere på repertoiret som enestående hit. Derfor kan det veloplagte orkester ikke undgå at appellere til et veloplagt publikum i Rullen på Samsø Festival.

Kunstnerens hjemmeside

​Rasmus Seebach

Rasmus Seebach er en af Danmarks bedst sælgende musikere. Albummet Verden ka’ vente solgte platin ikke mindre end syv gange – og når den sympatiske sanger indtager Samsø Festival, er det med et nyt album, Før vi mødte dig, på repertoiret.

De popsange, som Seebach lægger for dagen, er musikalsk set mesterligt snedkereret. De er honning for øregangene. Men mesterens helt store force er tekstuniverset, som går lige i hjertehulen. Det er balsam for sjælen. Der ligger en oprigtig ærlighed i sangene, som gør det umuligt ikke at forholde sig til dem.

Alt det ved Seebachs trofaste publikum udmærket, og de bidrager til at gøre musikken levende. Hans liveoptrædener er efterhånden legendariske. Ikke bare fordi de veludført, men også fordi der i mødet mellem sanger og publikum opstår en helt særlig magi.

Kunstnerens hjemmeside

SAMSØ FESTIVAL

Marsk Stigsvej 20
8305 Samsø

Telefon: 8659 1815

E-mail: info@samfest.dk

ÅBNINGSTIDER

Telefon:
Besvares så vidt muligt dagligt
09.00 - 18.00

Kontoret:

Fredag 10.00 - 15.30​

GLEMTE SAGER

Skulle du være så uheldig at mistet nogle ejendele på Samsø Festival, så bliver alt hvad vi finder indleveret til politiet på Samsø. Politiet kan kontaktes på 8792 1448.​