MUSIKPROGRAM

Programmet for Samsø Festival 2022 offentliggøres løbende her. Det fulde program afsløres Skærtorsdag den 14. april!

​​Benjamin Hav & Familien

Benjamin Hav har selv håndplukket Familien aka nogle af Danmarks dygtigste musikere aka Emil Falk, Birk Nevel, Kristoffer Sjelberg, Bastian Sjelberg, Andreas Stigkær, Troels Mørkenborg og Torben Jensen. Sammen lover de festivalpublikummet den vildeste liveoplevelse Danmark længe set.

Benjamin forlod Benal i 2019, i 2020 udgav han to soloalbum, og i starten af 2021 udkom det tredje.

Med en gennemtrængende personlighed og et vanvittigt flow har Benjamin Hav markeret sig som en af de bedste rappere i Danmark. Hans musik sender lytterne på en forunderlig, musikalsk rejse gennem hans sanselige og kringlede tekstunivers.


Kunstnerens hjemmeside

​​Det vildeste band

Festorkesteret Det vildeste band oser af energi og spilleglæde! Med stort musikalsk overskud og højt humør trækker de det ene hit efter det andet op af hatten.

Repertoiret spreder sig over alt lige fra rock’n’roll til pop, krydret med de største hit fra de sidste fem årtier.

Én ting er sikkert: Det vildeste band er som en magnet på dansegulvet, når de byder på en solid omgang musikalsk underholdning af fineste skuffe – altid serveret med et smil på læben!


Kunstnerens hjemmeside

​​Disco Dasco med Swingtime

Disco Dasco med Swingtime er tilbage på Samsø Festival – og sikke en fest vi får!

Elisabeth Dalsgaard, der er kvinden bag dansekoncepterne fra Swingtime, har mere end 25 års undervisningserfaring og lover at starte en dansefest for ALLE. ‘Jerusalema Dance’ er blot en af de danse, vi sammen fyrer af, når der spilles op til disco dasco.

Kridt danseskoene – kom som du er – og vær klar til at byde dig selv, livet og alle dine festivalvenner op til dans. Det bliver IKKE kedeligt.


Kunstnerens hjemmeside

​​Dizzy Mizz Lizzy

Dizzy Mizz Lizzy blev dannet i 1988 og væltede for alvor hele Danmark, da de i 1993 vandt DM i rock og året efter udgav debutalbummet Dizzy Mizz Lizzy, der med sine mere end 250.000 solgte eksemplarer blev den mest solgte rockplade i Danmark nogensinde. To år senere udgav bandet albummet Rotator, som også fik stor succes i både Danmark og Japan.

Der er løbet meget vand i den rockhistoriske å siden da, og de tre medlemmer af Dizzy Mizz Lizzy – Tim Christensen, Søren Friis og Martin Nielsen – har heldigvis fundet hinanden igen. I 2016 udkom deres tredje studiealbum Forward in Reverse og senest i 2020 udkom Alter Echo.

Lad dig opsluge af af dansk rocks største, når 

Dizzy Mizz Lizzy inviterer indenfor i deres energiske og melodiøse lydunivers med nye og gamle hit på Samsø Festival.


Kunstnerens hjemmeside

​​Dopha

Dopha er blevet kaldt den næste danske verdensstjerne, hun har vundet Årets Talentpris ved Carl Prisen og har været nomineret til både en Stemmeulv og til Årets Nye Livenavn ved DMA 2021, da hun udgav sit anmelderroste debutalbum The Game.

Dophas melankolske pop har en umiddelbar dagbogsstemning, og leder tankerne hen mod hendes forbilleder Lana Del Rey, Taylor Swift og Norah Jones.

Live får musikken et rockudtryk, og hun tryllebinder sit publikum med en nærværende energi og sin fantastiske vokal.

Kunstnerens hjemmeside

​​Donkey Sound

Donkey Sound er klar til at indtage Samsø med rullende reggaerytmer og dansk dancehall.

Efter en længere pause er holdet samlet igen, og med på scenen er Wafande – kendt for hit som ‘Gi mig et smil’ – Shaka Loveless – der brød igennem med sangen ‘Tomgang’ – Pharfar – Danmarks ubestridte reggae/dancehall godfather – Kaka – der er kendt for ‘Småproblemer’ – og sidst, men ikke mindst hitproduceren Fresh-I.

Donkey Sound-holdet har brugt 2021 i studiet og er klar med et nyt album, så der er æselspark, og Jah velsigner dagen med masser af musik, man kan dans’ til på Samsø Festival.


Kunstnerens hjemmeside

​​Drew Sycamore

Drew Sycamores stemme rækker langt ind i hjertet på publikum med ren energi.

Da den halvt walisiske, halvt danske musiker debuterede med det anmelderroste album Brutal i 2019, blev to af numrene udnævnt til P3’s Uundgåelige.

De tre første singler fra sangerens andet album, Sycamore fra 2021, har alle toppet den danske airplay chart, og med nomineringer ved både Danish Music Awards og Zulu Awards har Drew Sycamore i den grad manifesteret sig som en af de nye stærke profiler på den danske musikscene.


Kunstnerens hjemmeside

​​GNAGS

GNAGS er et af Danmarks mest sejlivede liveorkestre, og det er altid en fest, når de lader rytmerne spille op imod den samske sommerhimmel.

Der er et nyt GNAGS-album under opsejling, og der er lagt op til en kavalkade af den lange karrieres største hits samt introduktion af nye numre, der er blevet skabt under corona-nedlukningen.

Det bliver en af de dejligste koncerter i hundrede år, så kom med og sving med hestehalerne.


Kunstnerens hjemmeside

​​Hardinger Band

En hyldest til Bunden! Hardinger Band hylder Michael Bundesen og den arv, han efterlod os alle sammen.

Tre originale shubber, backet up af fantastiske musikere, indtager Samsø med det mest omfangsrige Shu-Bi-Dua bagkatalog til dato.

Koncerten spilles i bedste Shu-Bi-Dua-stil og Hardinger Band leverer soundtracket til tusindvis af menneskers ungdoms-og barndomsminder.

Tag dine allerbedste festivalvenner under armen og vær med til at hylde en af Danmarks bedste sangere til denne folkefest af en koncert.


Kunstnerens hjemmeside

​​Hjalmer

Hjalmer debuterede i 2017, og siden er det rullet derudaf for den ambitiøse og arbejdsomme herre, der har sunget sig ind i vores hjerter med både talent og karisma. I et univers af flygtige forelskelser, coming-of-age og refleksioner over såvel de lyse som mørke perioder af et liv, rummer Hjalmers sange et hav af melodiøse historier.

I 2021 deltog Hjalmer i ”Toppen Af Poppen”, og siden har han lagt al sin energi i at færdiggøre og finpudse sit kommende album, der lander i løbet af foråret 2022.

Med sit store hjerte, sin forfriskende umiddelbarhed og sin klokkeklare passion for musik, positionerer Hjalmer sig som én af de mest fremtrædende navne på den danske musikscene.

Kunstnerens hjemmeside

​​Italo Brothers

Italo Brothers vælter alle scener med dance-techno-hit som 'Stamp On The Ground …JUMP! JUMP! JUMP! JUMP!' og 'Love is on fire'.

Det hele startede i 2005, da det tyske producer team Zacharias Adrian og Mathias Metten følte, at de måtte gøre noget ved deres passion for musik. Efter to års hårdt arbejde i hands-up Italo-style, dannede de gruppen, som de nok ikke overraskende valgte at kalde ItaloBrothers. ItaloBrothers har siden da udgivet en række store hit, og for de allerstørste har de modtaget flere guldplader.

Snyd ikke jer selv for en aften spækket med kæmpe dancehit. Italo Brothers spiller op til den vildeste fest!


Kunstnerens hjemmeside

​​Ivan Pedersen Koncertband

Ivan Pedersen kan se tilbage på 56 år på de danske scener, et bagkatalog på mere end 20 album, over 700 registrerede sangtitler og et samlet pladesalg på mere end en million. Med sådan et cv kunne man trække veteran-kortet, læne sig tilbage og nyde sit otium. Men ikke Ivan Pedersen! For som hansiger: “Jeg ligger ikke ned endnu!"

Med sig har Ivan Pedersen koncertbandet bestående af guitarist Lars Krarup, bassist Tove Sørensen, guitarist og sanger Nanna Larsen, Søren Skov på keyboards og Klaus Menzer bag trommerne.

Der er lovning på fest – med sange fra McKinleys, Backseat og fra Moonjams repertoirer, ja, såmænd også et par sange fra Laban-perioden, der bliver fundet frem fra gemmerne og serveret i nye friske arrangementer, alt sammen blandet med det bedste fra Ivans solorepertoire.

Kunstnerens hjemmeside

​​Jacob Dinesen

Jacob Dinesen udsendte i 2021 sit femte studiealbum, The Joker’s Hand, hvor han bevæger sig i en markant mere rocket retning end tidligere.

Selvom han hverken kan eller vil løbe fra sine aner eller sit musikalske ophav, er det tydeligt, at produktionerne og sangene har udviklet sig i takt med Jacob selv.

Dinesen og hele holdet bag ham er klar til at komme på landevejen denne sommer og lover en koncert, hvor alle de ingredienser, der skal til for at skabe rockmagi, er tilstede: Et spritnyt album, en kæmpe sceneproduktion, sultne musikere og en rastløs kunstner … og det allervigtigste leverer Samsø Festival, nemlig et veloplagt publikum.


Kunstnerens hjemmeside

​​Jonah Blacksmith

Jonah Blacksmith fra Thy er kendt og respekteret for koncerter, der siden debutalbummet Northern Trail udkom i 2014, har efterladt såvel publikum som anmeldere rørte, euforiske og aldeles varme om hjertet.

I 2020 udsendte gruppen deres tredje studiealbum, Brothers. De syv medlemmer formår med deres store musikalske alsidighed at folde de personlige og håndskrevne sange ud i et frit og ubesværet univers, der fletter tråde mellem det voluminøst himmelstræbende og det helt nærværende og intime.

Jonah Blacksmith består af brødrene Thomas og Simon Alstrup, samt Søren Bigum, Lasse Alstrup, Jon Bisgaard Kjeldsen, Søren Poulsen og Thor Kortegaard, og er opkaldt efter brødrenes bedstefar, Johannes Alstrup, der var smed i Thy.

Kunstnerens hjemmeside

​​Joyce

​Joyce er klar til at give publikum de absolut bedste oplevelse, når de rammer Samsø Festival 2022.

De spiller numre fra deres anmelderroste debutalbum Formskrifter, der blev kåret som Årets Bedste Album hos GAFFA, og vandt priser for Årets Håb ved Steppeulven samt Årets Sang og Årets Rock Komponist ved Carl Prisen. Derudover sikrede albummet det unge band nominering ved P3 Guld samt imponerende 6 ud af 7 mulige nomineringer ved Steppeulven.

Joyce spiller også helt nye sange, bl.a. singlen ‘Lev Beskidt’, det første udspil fra årets nye album, og på Samsø Festival er publikum klar.

Kunstnerens hjemmeside

​​Jung

I grænselandet mellem det fintmærkende og det hårdtslående finder man Jung. Som fugl Føniks har trioen rejst sig fra 80’ernes efterdønninger og skabt et fabelagtigt univers af smagfuld og unik vellyd.

Danmarks nye nationalorkester bliver de kaldt, og de har et beskedent ønske om at samle generationer om deres uimodståelige eksistentielle popsange, der handler om kærlighed og det stik modsatte.

Med et dybt, åbent og fremadskuende lydunivers lover Jung en rørende og blændende koncertoplevelse.


Kunstnerens hjemmeside

​​Kato

Kato er en af de mest succesfulde og erfarne danske DJ’s og har igennem det sidste årti med en endeløs række af #1-hit på album-, single- og streaming-listerne cementeret sin status som en af tidens største danske stjerner.

Internationale kunstnere som den legendariske rapper Snoop Doog, den britiske DJ og stjerneproducer Sigala samt den amerikanske skuespiller og sangerinde Hailee Steinfeld har alle udgivet singler i samarbejde med Kato.

Styrken i Katos musik er kombinationen af genrer og en utrættelig nysgerrighed på nye trends. Opskriften holder, og Kato er garant for en dansefest uden lige.


Kunstnerens hjemmeside

​​Love Shop

Love Shop albumdebuterede i 1990 med albummet, der simpelthen bar navnet 1990 og indeholdt megahittet ‘En nat bliver det sommer’. Siden har orkestret udgivet 13 studiealbum, senest Levende mænd i døde forhold.

I 2009 modtog Love Shop Danish Music Awards ærespris for lang, kunstnerisk tjeneste – en tjeneste, de heldigvis fortsat udfører, når de både fylder nye sange og livekoncerter på CV’et.

Med sanger og sangskriver Jens Unmack i front, er der ingen tvivl om, at der er ørekræs for kræsne kendere – og både nye og gamle fans på Samsø Festival er sikret musikalsk oplevelse i absolut topklasse

Kunstnerens hjemmeside

​​Mads Langer

Mads Langer har siden debutalbummet Attention Please fra 2006 sunget sig ind i danskernes hjerter og den danske sangskat med sin karakteristiske stemme og evnen til at skabe hit på hit

Det er blevet til utallige uger på hitlisterne og adskillige priser gennem årene. I 2021 udgav Mads Langer sit sjette og længe ventede studiealbum Where Oceans Meet.

Musikken er som skabt til Samsø, hvor havene jo rent faktisk mødes.


Kunstnerens hjemmeside

​​Magtens korridorer

Magtens Korridorer har for længst slået sig godt og grundigt fast på den danske koncertscene med tung, hårdtslående rock, ørehængende refræner og masser af energi.

Orkestrets ottende studiealbum, Club Promise, udkom i 2021 til store roser fra den danske anmelderstab.

Fra en stabil base af tung basgang, veloplagte trommer, hårde guitarriffs og Johan Olsens karakteristiske stemme vokser de poetiske tekster om byen, livet og alle drømmene frem – med løftet om en sommerkoncert, der går lige i rockhjertet.

Kunstnerens hjemmeside

​​Malurt

​Et legendarisk dansk rockband er vækket til live igen og lever stærkt med alle de gamle sange.

Frontmanden Michael Falch har sat solokarrieren på pause for at dyrke nostalgien og vende tilbage til udgangspunktet – og med sange som ‘Kold krig’, ‘Spøgelser’ og ‘Den eneste i verden’ er der nok af rock at glæde sig til.

Når Malurt stiller op på Samsø Festival, er det i ‘Mød mig i mørket’-formation. Med Christian Arendt, Pete Repete, Peter Mors og Dia Nielsen bag Falch’en, og der er lagt op til ‘Superlove’ og rå og uforfalsket rock med ild i.


Kunstnerens hjemmeside

​​MGP 22

Traditionen tro har en række fantastiske og fantasifulde børn skrevet deres egne festlige, rørende og tankevækkende sange til årets MGP.

Der er ikke meget, der kan samle befolkningen på tværs af generationer som den musikalske glæde, MGP-deltagerne lægger for dagen

Niveauet er skyhøjt, sangglæden brager ud over scenekanten og der er garanteret fest og højt humør, når tre af de bedste grupper fra MGP 22 indtager Rullen til et brag af en koncert for børn i alle aldre.

Kunstnerens hjemmeside

​​Pauline

Paulines musik slår benene væk under lytteren og rammer direkte i hjertekulen.

Hun har gennem det meste af sit liv skrevet digte og leget med ord, som nu er blevet til musik. Debutsinglen 'Ny Og Næ', der blandt andet har været Ugens uundgåelige på P3, kan bedst beskrives som en storladent, sfærisk blanding af spillet og programmeret musik. Lyden af dansk musik med et moderne pop/indie-tvist finder man også i singlen 'Noget for Nogen'.

Pauline er denne sommer på sin første tour rundt i landet – og der er noget at se frem til for det kræsne publikum på Samsø Festival.


Kunstnerens hjemmeside

​​Poul Krebs

Poul Krebs har sat sig i hjertekulen på både musikelskeren og anmelderstaben, og musikken lever i det ubetingede nærvær, den østjyske facon og den ukuelige spilleglæde.

Det er forfriskende, når Poul Krebs med sin underspillede facon taler til flere generationslag, mestrer nostalgiens kunst og samtidig dykker ned i vores fælles nutid og fremtid.

Krebs er en af poprockkens bedste iagttagere – en evne som tager form i hans musik og hans ubetingede nærvær på scenen.


Kunstnerens hjemmeside

​​The Powls

​The Powls er et storskrydende rock-comedy-orkester. Det er klimavenlig gas.

De har gennem de sidste 30 år raspet og grovslebet deres show, så man vil opleve en blanding af vanvittige indfald, tvivlsom indpakning, tør humor og de største dansehit. Alt sammen fremført af fire aparte mandslinge.

Det er det erklærede mål at skabe fest og gang i den, hvor end de kommer frem. The Powls lover rig mulighed for at få skraldgrinet, danset i bund, sunget sig hæs samt undre sig en hel del over, hvad det egentlig er, der foregår.

Kunstnerens hjemmeside

​​Rasmus Bjerg

Nu, mere 40 år efter sin død, indtager John Mogensen igen de skrå brædder. Rasmus Bjerg spiller sangene fra dansktoppens ukronede konge i selskab med sit fantastiske orkester.

Selvom John Mogensen døde i 1977, lever han i bedste velgående – ikke mindst i de danske hjerter. Til koncerten kombineres live koncert, teater og et spektakulært visuelt show, designet til at indhylle publikum i en folkelig og festlig stemning, hvor man skal anstrenge sig godt og grundigt for ikke at synge med.


”Det bliver en folkefest for hele familien,” lover Rasmus Bjerg, “for du skal faktisk lede længe efter en, som ikke kan synge bare lidt med på ‘Der er noget galt i Danmark’ eller ‘Fut i fejemøjet’. Og det er da ret fantastisk!”.

Kunstnerens hjemmeside

​​Rasmus Seebach

Rasmus Seebach har siden debutalbummet fra 2006 vundet et utal af priser, men vigtigst af alt har han med sine dansksprogede popsange, vundet en plads i hjertet hos utrolig mange mennesker.

For Rasmus Seebach kan succes hverken måles i priser eller salgstal – den ægte magi skabes nemlig sammen med publikum, og han er helt klar til at gå på scenen på Samsø og levere endnu en ultimativ koncertoplevelse.

Glæd jer!


Kunstnerens hjemmeside

​​Rasmus Walter

Rasmus Walter kunne i 2021 se tilbage på tyve år som musiker på landevejen – først med Grand Avenue og nu med en succesfuld solokarriere.

Årene har budt på stor kommerciel succes, masser af hit og et væld af koncerter, hvor Rasmus Walters evne til indlevelse og nærvær altid har spillet en central rolle

På sommerens festival går Rasmus og bandvennerne på scenen med et nyt show, de bedste sange fra en lang karriere og en forsmag på de næste tyve år – og de glæder sig!


Kunstnerens hjemmeside

​​Rosa fra Rouladegade

Rosa fra Rouladegade har sat strøm til piskeriset og er klar til at piske en helt fantastisk stemning op!

Godt hjulpet af børnejazzmusikerne Palle og Sille samt en liter økologisk fløde vil trioen forsøde tilværelsen for både børn, voksne og sovedyr med musik fra Rouladegade, Byttebiksen, Sovedyr på Eventyr, Cirkus Summarum og Rosas øvrige Ramasjang-hit

Så væk din yndlingsbamse og gør klar til kagerock og rul! HUSK DIT SOVEDYR!


Kunstnerens hjemmeside

​​Samsø Pink Floyd

Samsø Pink Floyd er et coverband i absolut topklasse. Siden bandets debutkoncert i 2015 på V58 i Århus har de spillet på en lang række spillesteder både i Danmark og i Tyskland.

De seks mænd på scenen tager publikum med på en rejse gennem det storslåede Pink Floydske musikunivers med autenticitet og nerve, så hårene rejser sig på armene af enhver tilhører. De elsker at spille hvert eneste af de fantastiske numre, og det kan både ses og høres.

Sættet er sammensat af de allerbedste numre fra Meddle, Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, The Wall, On a Momentary Lapse of Reason samt Division Bell. Der er med andre ord lagt op til masser af fed tråd.


Kunstnerens hjemmeside

​​Statisk

Statisk er en eksplosion af nerve og nærvær. Den odenseanske duo, som består af Mathias Ranch Skov og August Kulmann Halle, markerer med deres første EP, Statisk, fra 2021 starten på en rejse, hvor synergien mellem lyrik og produktion står stærkt, og hvor ungdommens rus flyder ud af hver en strofe og hver en node.

Hos Statisk handler det om at leve stærkt og overleve at være ung, og de har skabt det perfekte soundtrack til det sprudlende forår og lugten af frihed, som ligger lige udenfor døren.

Musikken flyder direkte ind i blodet og griber fat lige der, hvor hjertekammeret og dansemusklen mødes. Så kridt de festivalstøvede dansesandaler, det er ganske enkelt ikke muligt at stå stille.

Kunstnerens hjemmeside

​​Svenstrup & Vendelboe

Svenstrup & Vendelboe er en dansk producer- og dj-duo, bestående af Kasper Svenstrup og Thomas Vendelboe.

De brød for alvor igennem lydmuren med deres remix af Medinas ‘Kun for mig’ i 2008. Siden har de to udgivet utallige singler, hvor de fleste af dem har opnået enten guld- eller platin, og de har arbejdet sammen med nogle af Danmarks dygtigste kunstnere som Camille Jones, Nadia Malm, Christopher, Nadia Gattas og mange, mange flere.

Der er lagt op til en svedig dansefest, når duoen styrer rytmerne igennem deres kæmpe katalog af udgivelser og remixes.

Kunstnerens hjemmeside

​​Tobias Rahim

Tobias Rahim er en kunstner, som skaber sit helt eget rum, hvor han leger med ærlige følelser og poetisk, grænsesøgende lyrik tilsat et æstetisk ofte provokerende, men smukt udtryk. Det er et frirum, hvor der er plads til tabuer, politiske budskaber, fest, humor, sex og ulykkelig kærlighed.

I 2021 blev Danmark for alvor forelsket i Tobias Rahims forførende lyrik, euforiske lyd og fængslende visuelle univers i form af kæmpehittet ‘Stor mandø’.

Der er dømt catchy melodier og charmerende leveringer, når den dansk-kurdiske kunstner indtager scenen.


Kunstnerens hjemmeside

​​Ude af Kontrol

Munken, Englando og Balken danner gruppen Ude af Kontrol og har de seneste år skabt en bølge af hit med deres voldsomme Melbourne Bounce-univers – med mere end 260 millioner streams på Spotify til følge.

De flytter grænser med deres vilde og frie måde at være sig selv på. Der er masser energi overalt, hvor drengene opholder sig og især live med deres intense sceneshow.

Forbered dig på ‘næ’, ‘Op å’, ‘O.M.G’, ‘Fuckboi’ og ‘Taknemlig’ … Det bliver vildt!

Kunstnerens hjemmeside

​​Undertekst

Undertekst er et dansksproget drengeband fra Aarhus bestående af sanger og guitarist Arthur Bondeskov Nygaard, keyboardspiller Marius Frydensbjerg, bassist Tobias Krogner og trommeslager Bertil Røll Schack.

Med iørefaldende indiepop stræber de efter lyden af ungdommen, natten og den upolerede kærlighed set gennem fire drenges øjne.

Undertekst har været support på GOGO Berlins Danmarksturné, og de har haft medvind i radioen, hvor de deltog i Karrierekanonen og hittede med sange som ‘Skal vi tage månen’, ‘Hun Kender Alle Fra Aarhus’ og ‘Du Ku Ha Taget Min Hånd’.

Undertekst rører med fængende melodier og sarte tekster, som en omfavnelse af berusende følelse ungdomsforelskelse.

Kunstnerens hjemmeside

ÅBNINGSTIDER

Adresse:
​Samsø Festival Forening
​Strandskoven 7C
​8305 Samsø
​info@samfest.dk

CVR: 17 87 79 84

Telefon: 86 59 18 15
Besvares så vidt muligt dagligt
09.00-18.00
Kontoret:

Fredag 10.00-15.30

GLEMTE SAGER

Mistede ejendele på Samsø Festival bliver indleveret til politiet på Samsø. Politiet kan kontaktes på 87 92 14 48